Barista Training

Hetzelfde recept kan vaak heel anders blijken. Een grote chef-kok zal ongetwijfeld fantastische resultaten behalen, terwijl een onervaren kok het onwaarschijnlijk niet zo goed zal doen. Het maken van een espresso is als een geweldig recept. Het maken van een perfecte espresso is een ding, een barista zijn en het maken van een Excellent Espresso is een vak. Ons doel is om te zorgen voor een perfect resultaat, kennis van koffie, het bereiden van de recepten en het onderhouden van de apparatuur.

Daarom werkt Bristot koffie samen met de Leopold Koffieschool. Wij willen onze klanten en partners veranderen in echt professionele barista's. De gedegen en leuke koffietrainingen worden op verschillende niveaus gegeven. Je leert naast de fantastische espresso ook cappuccino's en andere koffie-gerelateerde drankjes te maken. Leopold Koffieschool verstrekt tevens gedetailleerde informatie over apparatuur en technieken. Ontworpen om door creativiteit en originele interpretaties "artiesten" te onderscheiden van de concurrentie.

Leopold Koffieschool
Wil je je personeel laten opleiden of wil je zelf barista worden? De Leopold Koffieschool biedt een volledig lesprogramma dat aansluit bij het koffiediploma systeem van de Specialty Coffee Association of Europe (SCAE).
Binnen het hoofdprogramma biedt Leopold Koffieschool de volgende trainingen:

  • Introductie in Koffie (SCAE Introduction to Coffee)
  • Basis Barista training (I&II) (SCAE Foundation)
  • Gevorderden Barista training (SCAE Intermediate)
  • Master Barista training (SCAE Professional)

Keuzevakken:

  • Latte Art training
  • Slow Coffee
  • Koffieproeverij


Meer informatie en data zie de website van Leopold Koffieschool